lördag 29 januari 2011
Recept på Medelhavsbröd med dinkel och surdeg:
Brödrecept ihopfogat med ursprungside från L., därefter grundrecept tagna från Jan Hedhs "Bröd" och egna impulser.
-Ingredienser
Dag 1
300g Dinkelmjöl
200g H20
2 g Jäst
50g surdeg
Dag 2
260g Dinkelmjöl
500g Vetemjöl
20g jäst
25g gluten (2.5%-enheter)
400g mjölk
50g olivolja
1 kg fyllning : Vi blandade oliver som vi tagit ut kärnorna på, burkade kronärtskockor, soltorkade tomater, färsk spenat och fetaost. Dessutom stoppade vi i en rejäl bit Brieost i varje bulle strax innan jäsning.
25g salt
----------------------
Dag 1: blanda allt och knåda 10min. Jäs över natten.
Dag2:
blanda allt utom olja och salt, knåda 3 min. häll in olja, knåda 10 min. Häll i salt och knåda ca 5 min. Blanda försiktigt in fyllningen.
Jäs 2*60 minuter - stöt ihop degen en gång.
Forma till 40 bullar, och jäs på plåt (ev. i plåt i ca 45 min.
Grädda i två omgångar om du inte får plats:
Bränn av i 250 grader, sänk efter 5 min till 200g. Grädda i totalt 40 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar